Privatnost (GDPR)

line

Izjava o zaštiti privanosti

Ovom izjavom se obvezujemo da ćemo zaštititi privatnost korisnika i sigurnost osobnih podataka koje nam pružaju putem web stranice.

Koje informacije prikupljamo o vama i kako ih koristimo?

Našu web stranicu možete posjetiti bez otkrivanja ikakvih podataka o sebi. Ne prikupljamo osobne podatke o vama (kao što su vaše ime i pojedinosti o kontaktu) kada posjetite ovu web stranicu. Ukoliko dobrovoljno pošaljete podatke pomoću kontakt forme, vaše podatke ne prikupljamo niti pohranjujemo.
Ovdje navodimo dodatne okolnosti u kojima ćemo Vaše informacije podijeliti sa ovlaštenim trećim stranama i dodatne svrhe za koje koristimo Vaše podatke:

Pružanje informacija Google Inc.
Google prikuplja informacije putem naše upotrebe usluge Google Analytics na našoj web stranici. Google koristi ove informacije, uključujući IP adrese i podatke iz kolačića, u više svrha, kao što je poboljšanje usluge Google Analytics. Informacije se dijele s Googleom na anonimnoj osnovi. Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte stranicu partnera Googleovih pravila o privatnosti. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate sljedeći dodatak pregledniku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Izbori u vezi kolačića

Europski savez za digitalno i interaktivno oglašavanje održava mrežnu stranicu na kojoj je moguće odbiti primanje ciljanog oglašavanja od nekih ili svih tvrtki koje sudjeluju u programu, a bave internetskim oglašavanjem. Više informacija o EIDAA možete pronaći na www.youronlinechoices.eu

Ne prati (eng. Do Not Track)

Postoje različiti načini sprječavanja praćenja vaših internetskih aktivnosti. Jedan od njih je podešavanje postavki preglednika tako da obavijesti mrežne stranice koje posjećujete kako ne želite da o vama prikupljaju određene informacije. To se naziva signal „ne prati“ (eng. Do-Not-Track - DNT). Molimo imajte na umu da naše mrežne stranice i web-resursi trenutačno ne odgovaraju na takve signale koje im šalju internetski preglednici. U ovom trenutku ne postoji univerzalno prihvaćeni standard koji bi regulirao ponašanje kompanije kada otkrije DNT signal.

Informacije koje se automatski prikupljaju na našoj web stranici

Automatski prikupljamo informacije u log datotekama poslužitelja, kao što je vaša IP adresa, vrsta preglednika, stranice za preusmjeravanje / izlazak i operativni sustav. Koristimo ove informacije kako bismo upravljali našim web stranicama i našim tehničkim rješenjima, razumjeli kako se posjetitelji kreću kroz našu web stranicu i usluge te da poboljšamo vaše iskustvo dok koristite naše web stranice i usluge.

Pristup i ažuriranje vaših osobnih podataka

Naš korisnik u svakom trenutku ima sljedeća prava:

  • pravo na pristup podacima i uvid u podatke
  • pravo na informiranost o obradi osobnih podataka
  • pravo na prenosivost podataka
  • pravo na povlačenje privole
  • pravo na podnošenje prigovora
  • pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni
  • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora

Sigurnost vaših osobnih podataka

Predani smo poduzimanju odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera za zaštitu vaših osobnih podataka od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja. Prilikom davanja vaših osobnih podataka putem naše web stranice, ove se informacije šalju putem interneta sigurno pomoću visokokvalitetnih šifriranja i spremaju na naše sigurne servere koji se nalaze u EU.

Poveznice na stranice trećih strana

Da bismo izašli u susret našim posjetiteljima, ova stranica može sadržavati poveznice na stranice za koje mi vjerujemo kako mogu ponuditi korisne informacije, a u vlasništvu su i njima upravljaju treće strane. Ovdje opisane politike i procedure ne primjenjuju se na te stranice. Nismo odgovorni za prikupljanje ili uporabu osobnih podataka na bilo kojoj stranici treće strane, stoga se odričemo bilo kakve odgovornosti u vezi uporabe osobnih podataka od treće strane, a koji su dobiveni korištenjem mrežne stranice treće strane. Predlažemo Vam da izravno kontaktirate te stranice u vezi informacija o njihovim politikama privatnosti, zaštite podataka, sigurnosti, prikupljanja podataka i njihove distribucije.

Promjene naše prakse zaštite privatnosti podataka

Ovu izjavu o zaštiti privatnosti možemo ažurirati s vremena na vrijeme, a zadnja inačica biti će dostupna na ovoj stranici. S vašim ćemo osobnim podacima uvijek postupati u skladu s izjavom o zaštiti privatnosti koja je na snazi u trenutku prikupljanja podataka. Nećemo koristiti ili otkrivati vaše osobne podatke drugom tijelu koje bi vaše osobne podatke koristilo za svoje vlastite svrhe, osim ako Vas o tome ne obavijestimo i damo Vam priliku da se očitujete.

Vaša prava i izbori

Slobodno zatražite informacije o tome kako koristimo Vaše osobne podatke i s kime ih dijelimo. Također, Vaše je pravo vidjeti i dobiti kopiju osobnih podataka koje imamo o vama. Ako vjerujete da su bilo koji podaci netočni ili nepotpuni, imate pravo zatražiti njihov ispravak ili brisanje.

U određenim slučajevima također imate pravo prenošenja Vaših podataka drugom društvu ili osobi u strojno čitljivom obliku.

Kako predati pritužbu?

U slučaju pritužbe na način rukovanja Vašim osobnim podacima, možete kontaktirati našeg povjerenika za zaštitu osobnih podataka na pakom@pakom-el.hr koji će istražiti pritužbu.

Ako niste zadovoljni odgovorom ili vjerujete da obrada Vaših osobnih podataka nije u skladu sa zakonom, možete poslati pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Kontakt podaci

Bilo koji od prethodno navedenih zahtjeva možete uputiti na

Pakom elektronika d.o.o.
Tušnička 5 A, 10 000 Zagreb
+385 (1) 2930 158
pakom-el@pakom-el.hr